Marc Bertrand

Marc Bertrand

Kanada

Marc Bertrand se je leta 1998 kot producent pridružil Francoskemu studiu za animacijo v okviru NFB Kanada in od tedaj produciral več kot 100 filmov, med katerimi so tudi vidne uspešnice, kot sta večkrat nagrajena serija Science Please! (2001) ali kratki film Noël Noël (2003) Nicole Lemayja.

Zahvaljujoč zanimanju za novo tehnologijo je Bertrand začel delati tudi na področju 3D filmov. Leta 2008 je tako koproduciral film Po sledi Champlaina: delo v 3 dimenzijah, ki ga je režiral Jean-François Pouliot, in produciral novi 3D film Nicole Lemayja Črne oči.

Bil je tudi producent pri nekaterih odmevnih filmih, kot sta Imprints (2004) Jacquesa Drouina in Nedelja (2011), za katero si je Patrick Doyon prislužil nominacijo za oskarja, in pri več delih Theodora Usheva, med drugim pri Lipsettovih zapisih (2010), ki so bili nagrajeni s kanadsko nagrado genie za najboljši kratki animirani film in s posebno omembo na mednarodnem festivalu animiranega filma v Annecyju.

Bertrand je leta 2013 postal član akademije AMPAS, ki podeljuje oskarje. V istem letu sta bili dokončani koprodukciji Hollow Land (Michèle in Uri Kranot) ter Gloria Victoria (T. Ushev), ki je v Annecyju istega leta prejela nagrado fipresci. Leta 2014 je isto nagrado prejel še en film v Bertrandovi produkciji, Nobene ribe, kamor bi šel. Leta 2016 je film Slepa Vaysha Theodora Usheva, ki je prav tako nastal v njegovi produkciji, osvojil nagrado splošne in otroške žirije v Annecyju, leta 2017 pa je bil isti film nominiran za oskarja v kategoriji kratkih animiranih filmov.

Filmi na animateki

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov