Špela Čadež

Špela Čadež

Slovenija

Špela Čadež (1977) od leta 2008 deluje kot neodvisna režiserka in producentka animiranih filmov. Za svoje filme je po vsem svetu prejela več kot 100 nagrad; uvrščajo se v tekmovalne programe uglednih festivalov, kot je Sundance. Kot strastna zagovornica analognega pristopa navdušuje s filmi, ki temeljijo na animaciji lutk in kolažni tehniki.

Kratki film Boles (2013), animacija lutk, je prejel 50 nagrad, priznanj in nominacij, med drugim veliko nagrado na festivalu DOK Leipzig in nagrado za najboljši prvenec na festivalu v Hirošimi, predvajali pa so ga v tekmovalnem programu 150 festivalov. Njen zadnji film Nočna ptica (2016) je do zdaj prejel 23 nagrad in priznanj, med drugim glavni nagradi na festivalih HAFF na Nizozemskem in Animafest v Zagrebu, predvajali pa so ga v tekmovalnih programih uglednih festivalov, kot so Sundance, Clermont Ferrand in Annecy.

Špela Čadež je leta 2002 diplomirala iz grafičnega oblikovanja na ljubljanski akademiji, nato pa nadaljevala s podiplomskim študijem na Akademiji za medijsko umetnost v Kölnu. Živi in dela v Ljubljani.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov