Buñuel v labirintu želv

Pariz, 1930. Zloglasni nadrealistični filmski ustvarjalec Luis Buñuel po škandaloznem filmu Zlata doba ostane brez pribite pare. Njegov dobri prijatelj, kipar Ramón Acín, pa kar tako kupi loterijsko srečko in obljubi, da bo zadetek namenil financiranju Buñuelovega naslednjega filma. Ramón čudežno zadane in prijatelja se z glavnim dobitkom odpravita v odročne gore rodne Španije, da bi posnela dokumentarec Zemlja brezkruha. Buñuel, ki ga žene nori umetniški vzgib, preganjajo pa otroški spomini, se mora soočiti s smrtnostjo, ki teži tako osebe v filmu kot tudi njega.

 

"V filmu Buñuel v labirintu želv skušam prikazati mladega umetnika – ne danes znanega filmskega režiserja, temveč tistega Luisa z začetka kariere, preden ga je kdorkoli poznal. Imel sem veliko srečo, da sem se lahko približal glavnemu liku na osebni ravni prek njegovega sina Juana Luisa. V njegovi hiši v Parizu sva imela veliko pogovorov, niz srečanj, polnih podrobnosti, smeha in naklonjenosti," je o filmu povedal režiser Salvador Simó.

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov