Delavnice za najmlajše

Na Animateki vsako leto z brezplačnimi delavnicami najmlajšim ponujamo možnost, da se povsem od blizu spoznajo z animacijo in ustvarijo svoj animirani film. 

 

S tedensko produkcijsko delavnico začnemo že pred festivalom. Vodila jo bo francoska animatorka in članica letošnje mednarodne strokovne žirije Marie Paccou.
Med festivalskim tednom bomo poleg tega organizirali več različnih kratkih delavnic, ki jih bodo vodili izušene mentorice in mentorji Društva Slon

 

Več o programu spremljevalnih dogodkov za otroke si oglejte spodaj. Prijave na delavnice so že odprte, oglasite se nam na jelena.dragutinovic@animateka.si.

 

Animirane podobe v knjigi
Produkcijska delavnica animiranega filma z Marie Paccou
26.–29. november, 15.00–17.00,
30. november, 10.00–13.00
Knjižnica Otona Župančiča (mediateka, klet) Kersnikova ulica 2
Od 11 do 15 let
Udeleženci bodo pod vodstvom režiserke Marie Paccou ročno izdelali kratek animirani video s romsko glasbeno spremljavo. Seznanili se bodo z različnimi tehnikami, kot so izrezljanka, risana animacija z rabljenimi knjigami, piksilacija in fonotrop. Marie Paccou bo po njihovih navodilih v montaži sestavila vse nastale eksperimente z glasbeno podlago. Film bo na ogled na zaključni slovesnosti festivala.

 

Sploščenci v prostoru
4. december, 16.00–20.00
RogLab, Petkovškovo nabrežje 67
Od 11 do 15 let
S pomočjo laserskega rezalnika bomo iz lesenih plošč izrezali figure v različnih fazah gibanja. Izmenjaje jih bomo postavljali v prostor, vsak položaj fotografirali in na ta način ustvarili animirani film. Predznanje ni potrebno. Pri delu z laserskim rezalnikom nas bo vodil Tomo Per iz RogLaba.

 

Knjižni slikofrc
6. december, 16.00–18.00
Pionirski dom, Komenskega 9
Od 7 do 11 let
Za vse, ki se ne boste mogli udeležiti produkcijske delavnice z Marie Paccou, smo pripravili krajšo obliko delavnice ustvarjanja animiranih podob v knjige. Risali bomo po straneh odsluženih knjig, risbe v njih pa bodo oživele ob hitrem prelistavanju.

 

Prvič v kino
7. december, 10.00 - 12.00
Kinodvor. Kavarna
2+
Najprej si bomo v veliki dvorani Kinodvora ogledali projekcijo kratkih animiranih filmov za najmlajše. Po projekciji pa sledi ustvarjalna igra v kavarni kjer se bomo po navdihu enega izmed filmov poslovili od pisane jeseni in pričakali prve bele snežinke. Ustvarjali bomo jesensko-zimske mobile.
Na to delavnico se ni potrebno prijaviti.

 

Pisane žverce
8. december, 11.00–13.00
Kinodvor. Kavarna/Kinodvor Café
2+
Medtem ko se bodo očki in mamice odpravili na ogled animiranega filma, se bodo otroci v varstvu Slonovih mentorjev še sami preizkusili v animiranju. Iz raznobarvnega plastelina bomo izdelali pisane žverce, jim dodali gibljive oči in jih animirali v tehniki stop animacije.
Na to delavnico se ni potrebno prijaviti.

 

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov