Najboljše iz sveta

Program Svetovni jagodni izbor je lani dobil podmladek, ki je letos že trdno zasidran v Animatekin program - Kinotripov Svetovni jagodni izbor. S filmi, ki jih za mlade izberejo mladi, nadgrajuje 4 že tradicionalne projekcije.

 

V petih programih se bo letos zvrstilo kar precej nam dobro znanih imen. Prvi sklop danes ob 17. uri odpiramo s filmom Fizika žalosti našega rezidenčnega umetnika in žiranta leta 2014 Theodorja Usheva, ki po svetu že pobira nagrade. Gre za pripoved o spominih na otroštvo in minljivosti, ki je bila navdahnjena z romanom bolgarskega avtorja Georgija Gospodinova in je v celoti narejena v tehniki slikanja z voskom na platno. V istem programu se s filmom WildAid - Hankograph, ki je del kampanje za ozaveščanje o prepovedani trgovini s slonovino, predstavlja tudi japonski animator Koji Yamamura, ki je festival opremil z grafično podobo in ga obiskal leta 2007.

 

Tudi v drugih programih bomo srečevali nekdanje člane strokovne žirije ter rezidenčne umetnike; v Svetovnem jagodnem izboru II se bo s filmom Roughhouse predstavil nekdanji žirant ter reden obiskovalec Animateke Jonathan Hodgson, v četrtem sklopu pa nas poleg drugih mojstrovin čaka nov paket temačne stop animacije Roberta Morgana, Tomorrow I Will Be Dirt.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov