Otvoritev!

Pred nami je 348 kratkih in 12 celovečernih animiranih filmov, 4 razstave, 2 večerni druženji in 1 koncert. Pridružilo se nam bo 194 domačih in tujih gostov, ogledali si bomo 58 projekcij in 25 strokovnih dogodkov v okviru platforme Animateka PRO. Vse to na enem festivalu! In vse se začenja danes.

 

Ob 17. uri vas s programom kratkih animacij vabimo na Tako zraste ... metulj, otvoritev programa Slon (6+).
Ob 18.30 se v Slovenski kinoteki odpira razstava animiranih flipbookov Prelistane knjige Marie Paccou.

 

Ob 20.30 se dogajanje znova seli v Kinodvor, kjer se uradno otvoritvijo začenja zares. Festival posvečamo letos preminulemu žirantu Animateke 2015, nizozemskemu umetniku Rostu, zato se mu bomo z dvema njegovima filmoma, Reruns in No place like home poklonili tudi na otvoritvi. Poleg tega si bomo ogledali še izbor filmov, ki napovedujejo dva programa Baltik na obisku in animirane TV serije, ter filme žirantk in žirantov.

 

Po otvoritvi festivala bomo odprli še razstavo Edmundsa Jansonsa Po sledi črte v Galeriji Kinodvor, v Kinoteki pa se bo ob 21. uri večer zaključil s projekcijo odličnega celovečernega filma Bunuel v labirintu želv.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov