6 projektov na AnimatekaPRO Pitch 2020!

13.11.2020

Za letošnje izobraževanje in tekmovanje AnimatekaPRO Pitch smo izbrali 6 kratkih animiranih filmov v nastajanju iz širšega območja nekdanje Jugoslavije:

Child In Me, Andjela Joković, Andrijana Sofranić Šućur (NANA 143), Srbija

Diogenes, Krste Gospodinovski, Zharko Ivanov (Flip Book Productions), Severna Makedonija

Leptir, Sunčana Brkulj, Draško Ivezić (Adriatic Animation), Hrvaška

Leopold, Igor Ćorić (Artrake), Srbija/Avstralija

Luknje, Sofiya Kruglikova, Andrej Kamnik (ALUO, University of Ljubljana), Slovenija

Switch, Dalibor Rajninger, Vessela Dantcheva (Compote Collective), Srbija/Bolgarija

 

Čestitamo!

Pitching dogodek bo potekal 1. decembra, na začetku 17. izdaje Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka (30. november-9. December 2020). Zaradi posebnih okoliščin bodo pitchingi izvedeni prek spleta.

S ponosom sporočamo, da bo spletno usposabljanje in priprave vodil Matthieu Darras (Director of Projects/Talents Lab First Cut Lab, Full Circle Lab, Pop Up Film Residency), strokovni mentor, s katerim bodo avtorji in avtorice razpravljali o prednostih in slabostih svojih projektov ter o najboljših strategijah za njihov pitching.

Članice naše čudovite mednarodne strokovne žirije bodo ocenile projekte in jim nudile povratne informacije za njihov nadaljnji razvoj. S ponosom sporočamo, da so članice žirije AnimatekaPRO Pitch 2020 Anna Vašová (13ka), Luce Grosjean (MIYU Distribution) in Maja Zupanc (Invida).

Dva člana zmagovalnega projekta bosta prejela povabilo za udeležbo na CEE Animation Forum 2021.

AnimatekaPRO Pitch 2020 organizira Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta v partnerstvu s CEE Animation Forum in v sodelovanju z Društvom slovenskega animiranega filma (DSAF).