Tekmovalni programi Animateke 2021 razkriti!

Izmed 507 prijavljenih filmov smo izbrali filme za tri glavne tekmovalne programe 18. edicije Animateke.

Drugi sklop Poletne Animateke!

Napovedujemo drugi sklop Poletne Animateke, ki prinaša 3 projekcije avtorske animacije, pa tudi delavnico risanja s svetlobo.

Poletna Animateka 2021 je tu!

Z veseljem napovedujemo Poletno Animateko, ki bo tokrat prinesla kar 8 večerov in 9 projekcij avtorske animacije iz vseh vetrov, pa tudi delavnici pikselacije in delavnico risanja s svetlobo.

Prijave za Animateko 2021 so odprte!

Prijave za Animateko 2021 so odprte od danes do 5. avgusta! Razkrivamo pa vam tudi, kdo je letošnji umetnik, ki bo Animateko odel v novo preobleko …

Vabimo vas na Prinčevo potovanje!

Animateka in Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta vas v sodelovanju s Kinodvorom, Kinobalonom in Art kino mrežo Slovenije vabita na Prinčevo potovanje, čudovit film za vse generacije, ki bo dostopen na spletnem Kinodvoru od 24. aprila ob 17.00 do 2. maja!

Skrivnost Méliès na Mednarodnem tednu frankofonije

Slovenska kinoteka se priključuje praznovanju Mednarodnega tedna frankofonije s spletno projekcijo dokumentarnega filma Skrivnost Méliès in treh kratkih filmov francoskega pionirja sedme umetnosti Georgesa Mélièsa. Kot uvod v filmske projekcije bo potekal tudi spletni seminar z naslovom Filmski arhivi – primeri praks restavriranja filmske dediščine.

Nič vas ne stane, nam pa veliko pomeni!

Govorimo o 0,5 % vaše dohodnine, s katero lahko podprete delovanje ene od nevladnih organizacij po vašem izboru, vi pa zaradi tega ne boste imeli nič manj. Že nekaj let je na seznamu nevladnih organizacij, ki jim lahko namenite 0,5 % svoje dohodnine namreč tudi Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, ki poleg organizacije festivala skrbi še za distribucijo kakovostnih animiranih filmov za otroke in odrasle, za filmsko vzgojo in tu pa tam izda tudi kakšen risani roman ali strip!

Jagode za konec!

Če ne veste, s čim bi zaključili 17. Animateko, imamo za vas predlog; privoščite si izbor najslajših, najboljših kratkih animiranih filmov, ki so v preteklem letu prepričali občinstva in žirije na festivalih po vsem svetu: Svetovni jagodni izbor!

Naključno razkošje prosojnega vodnega rebusa

Še danes do polnoči si lahko ogledate eksperimentalni celovečerec hrvaškega avtorja Daliborja Barića, ki je bil letos tudi član Animatečne glavne žirije. Vabimo vas tudi k poslušanju pogovora z avtorjem, ki sta ga pripravila filmska kritičarka Veronika Zakonjšek in programski direktor Animateke Igor Prassel.