Razkrit je program AnimatekePRO 2020!

21.11.2020

AnimatekaPRO je platforma festivala Animateka, namenjena profesionalcem in študentom na področju animiranega filma. Zasnovana je bila kot prostor, kjer se med raziskovanjem fantastičnega sveta animiranega filma seznanjamo s trendi in novostmi ter srečujemo z najzanimivejšimi profesionalci.

Čeprav se festival letos seli na splet, na programu ostajajo naši tradicionalni zajtrki z avtorji, ki jih bomo preimenovali v večere z avtorji. Četrto leto zapored bomo v sklopu tekmovanja AnimatekaPRO Pitch prek predstavitev projektov v razvoju dobili vpogled v stanje na področju animiranega filma v državah nekdanje Jugoslavije.

Predstavili bomo tudi lokalne projekte v razvoju, s pomočjo Hrvaškega avdiovizualnega centra (HAVC) pa bomo gostili Hrvaško na obisku. Ne zamudite priložnosti za spoznavanje živahne hrvaške animacijske scene (možnosti financiranja, producentski vidik ter druge priložnosti za povezovanje s hrvaško industrijo animiranega filma).

Z navdušenjem napovedujemo novo sodelovanje, CEE Animation Experience @AnimatekaPRO. Program, ki smo ga pripravili s CEE Animation Experience, obsega predstavitvi dveh animiranih celovečernih filmov s pogovoroma z avtorji, ki bosta potekala v živo. Sledilo bo predavanje, temu pa še dve študiji primerov s področja hibridne animacije. Ves ta dan bo poseben poudarek namenjen razvoju predstavljenih projektov.

Zadnji dan AnimatekePRO bo namenjen navidezni resničnosti (VR) v animaciji, pri čemer nas bo zanimalo, zakaj in kako avtorji uporabljajo VR-orodja v svojem ustvarjalnem procesu.

Vse vsebine AnimatekePRO bodo prosto dostopne ob brezplačni registraciji na festivalski platformi.

Urnik si lahko ogledate tukaj.

Veselimo se vaše družbe!