Spletne šolske projekcije za srednje šole

26.11.2020

V šolskem letu 2020/2021 smo za srednje šole skupaj z mednarodnim filmskim festivalom Kinotrip, ki ga ustvarjajo mladi za mlade, pripravili program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta Kinotripov svetovni jagodni izbor. Filmski program 7 kratkih filmov dopolnjuje posneti uvod Kinotripovk, filme pa s kratkimi izjavami pospremijo tudi avtorji filma. Za lažje izvajanje filmske vzgoje na daljavo smo pripravili pedagoško gradivo in dodatna gradiva za dijake: Kinotripov ocenjevalnik in ustvarjalni list.

Ogled spletne šolske projekcije je možen v primeru šolanja na daljavo, od doma, ali v šoli. Posamezno projekcijo pripravimo v terminu, dogovorjenem z šolo, prek spletne povezave z geslom, ki je veljavno na dan ogleda. Cena posamezne vstopnice za spletni ogled je 2,70 € na dijaka.

Vabimo vas, da ogled spletne šolske projekcije dopolnite z brezplačnim ogledom razstave animiranih portretov ženskih animatork in se podate v virtualno resničnost animiranih podob. Letos lahko različne razsežnosti animiranega filma raziskujete in doživljate kar preko spleta in s tem obogatite pouk na daljavo.

Za aktualne informacije spremljajte zavihek za šole.

Rezervacija spletnih šolskih projekcij:
Anja Cepuš Dečman
M: 030 315 701
E: solski@kinodvor.org

Za dodatne informacije o programu se lahko obrnete tudi na:
Petra Gajžler, M: 040 517 986, E: petra.gajzler@animateka.si
Barbara Kelbl, M: 040 490 337, E: barbara.kelbl@kinodvor.org