VR/360°/Games @ANIMATEKA 

Animateka tudi tokrat prinaša kuriran izbor projektov, ki obsegajo interaktivne in potopitvene animacije, zgodbe in umetniške stvaritve, katerih avtorji pa vsi izhajajo iz tradicionalnega filmskega okolja. Program VR/360°/Games @ANIMATEKA se letos z izborom del iz sveta virtualne resničnosti, 360-stopinjskega doživljanja in iger prvič v celoti seli v virtualno okolje, zato jih lahko doživljate in raziskujete kar z domačega kavča.

Kuratorica: Manu Weiss

Vsi projekti bodo v času festivala brezplačno dostopni.

MOWB 

Kazuki Yuhara

Japonska, 2019, 360°-animacija, 13+

Mati in otrok začneta plesti skupno zgodbo v njeni maternici, kjer ju popkovina poveže z neomajno ljubeznijo. Ta edinstvena arterijska izmenjava preraste v vez, ki za vedno preplete njuni življenji.

Goodbye Mr. Octopus

Studio Geppetto

Francija, 2020, VR-zgodba

Poučna zgodba o odraščanju in o tem, kako prevprašujemo lastno identiteto in vlogo bližnjih v svojem življenju ter kako dojemamo ljudi okoli sebe.

Amends 

Mikkel Battefeld

Danska, 2019, VR-zgodba, 13+

Interaktivna VR-izkušnja o zmedenih občutjih iz preteklosti, povezanih z odnosom z odtujeno materjo. Skozi oči otroka boste obudili spomin na svoje odraščanje in podoživeli razvoj zapletenega čustvenega odnosa, ki še čaka na pomiritev.

My Exercise 

Atsushi Wada

Japonska, 2020, igra, 6+

Omogočite debelušnemu dečku, da naredi nekaj telesnih vaj in se potopi v pasji trup. Mogoče ga bodo prišle spodbujat živali. Igra My Exercise je festival drobnih osebnih užitkov. Subtilni skrivni elementi so diskretno zakriti.

ART SQOOL 

Julian Glander

ZDA, 2019, simulator, 6+

Lahko z videoigro krepite svojo ustvarjalnost? Lahko umetna inteligenca nadomesti človeškega profesorja umetnosti? Znate narisati konja? Vaše naloge pripravlja in ocenjuje umetna inteligenca. Dobrodošli na ART SQOOL.

Razstavo so omogočili: