Animiran celovečerec Tudi miši gredo v nebesa v distribuciji Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta

22.03.2022

Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta je z 12.3. v distribucijo po Sloveniji poslalo animirani film Tudi miši gredo v nebesa. Film je nastal po knjižni predlogi Miši gredo v nebesa avtorice Ive Procházkove, ki se v svojih delih pogosto dotika težjih tem, s katerimi se srečujejo otroci in mladostniki. Film sta ustvarila češka animatorja Denisa Grimmová in Jan Bubeníček, v distribuciji pa bo na ogled s slovensko sinhronizacijo.

Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari.

Bojevita miška Hopka in plahi lisjak Beloprsec se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči. Miška in lisjak po številnih dogodivščinah in nepričakovanih prigodah naposled postaneta najboljša prijatelja. Film Tudi miši gredo v nebesa govori o upanju, iskanju ljubezni in pogumu ter o preseganju predsodkov in celjenju starih ran. Pokaže nam, da je vse, kar se zdi že skoraj končano, lahko začetek nečesa novega, in da je mogoče premagati tudi na videz nepremagljive stvari.

 

Napovednik:

O avtorjih

Denisa Grimmová

Denisa je animatorka, specializirana za 2D in stop animacijo. Režirala je več uspešnih kratkih filmov, delala pa je tudi kot scenografka, med drugim pri celovečerni stop animaciji Fimfárum – Do třetice všeho dobrého. Za svoje delo pri tem filmu je bila nominirana za nagrado češki lev.

Filmografija

2011 – Fimfárum – Do třetice všeho dobrého (umetniška direktorica)

kot režiserka

2010 – Czech Pexeso (mešana tehnika)

2006 – Lavičkáři / On a Park Bench (lutkovna animacija)

2003 – Čapí film / Stork Film (2D)

2002 – Hiccup (2D)

 

Jan Bubeníček

Jan je študiral na filmski akademiji FAMU v Pragi pri profesorju Břetislavu Pojarju. Kot mentor je sodeloval na delavnicah na festivalu v Šintokuju, festivalu animacije v Kobeju, Kjotski univerzi za umetnost in oblikovanje ter filmski akademiji v Jamagati. Njegov film Tři Fuové se je na filmskem festivalu v Cannesu uvrstil v izbor Kodakovih novih evropskih talentov.

Filmografija

2016 – Smrtelné historky / Murderous Tales (celovečerni animirani film)

2012 – Pirát / The Pirate (19’21”, stop animacija)

2000 – Tři Fuové / The Three Fuos (8’53”)

1998 – Ludvíkova Hlídka / Lewis’ Watch (8’58”)

 

Podatki o filmu

Originalni naslov: Myši patří do nebe

Leto: 2021

Država: Češka, Francija, Poljska, Slovaška

Dolžina: 87′

Jezik: sinhronizirano v slovenščino

Najnižja priporočena starost: 6+

 

Režija: Denisa Grimmová, Jan Bubeníček

Scenarij: Alice Nellis, Richard Malatinský

Avtorica knjižne predloge: Iva Procházková

Umetniški direktorji: Denisa Grimmová, Jan Bubeníček, Jan Kurka

Direktor fotografije: Radek Loukota

Montaža: Vladimír Barák

Glasba: Krzysztof A. Janczak

Sinhronizacija: Zavod Polifon

Režiser sinhronizacije: Sašo Kalan

Glasovi: Maja Kunšič, Gašper Jarni, Primož Pirnat, Borut Veselko, Blaž Šef, Matej Puc, Vesna Pernarčič, Teja Bitenc, Gašper Malnar, Iztok Lužar, Asja Kahrimanović, Uroš Smolej

Producenti: Vladimír Lhoták, Alexandre Charlet, Grzegorz Wacławek, Jonathan Hazan

Produkcija: Fresh Films, Les Films du Cygne, Animoon, Cinemart production

 

Distributer v Sloveniji: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

 

Spletna stran

Facebook