Mednarodna delavnica filmske kritike GoCritic! na 19. Animateki

13.10.2022

Po premoru, ki ga je povzročil Covid, se GoCritic!, program usposabljanja za mlade evropske filmske novinarje in kritike, vrača z dvoletnim partnerstvom z Animation Festival Network (AFN). AFN sestavljajo Mednarodni festival animiranega filma Animest (Bukarešta, Romunija), Mednarodni festival animiranega filma Animateka (Ljubljana, Slovenija), Mednarodni festival animiranega filma Anifilm (Liberec, Češka), Svetovni festival animiranega filma Animafest Zagreb (Hrvaška) in Fest Anča Mednarodni festival animacije (Žilina, Slovaška).

Odprte so prijavnice za delavnico na Animateki, ki bo potekala od 28. novembra do 4. decembra, članki udeležencev pa bodo objavljeni na Cineuropi in Zippy Frames ter na spletni strani festivala.

Izbranih bo do šest obetavnih filmskih novinarjev in kritikov, ki jim bo program pokril stroške mentorstva in nastanitve. Mentor bo na Škotskem živeči filmski kritik, pisatelj in kustos Michael Pattison (Sight & Sound, KINO!, Ekran, Film Comment, Reverse Shot, MUBI).

Rok za prijave je 21. oktober.

Prijava na delavnico mora biti izpolnjena v angleščini, ki bo tudi delavni jezik delavnice.

Prijave so odprte za osebe, starejše od 18 let, ki se znajo sporazumevati in pisati v angleškem jeziku.

Če ste sprejeti na delavnico kot udeleženec, vam festival zagotovi kupone za kosilo, novinarske akreditacije, dostop do vseh projekcij ter dostop do družabnih in industrijskih dogodkov, tiskovnih konferenc in zabav.

Za udeležence, ki živijo izven Ljubljane, organizatorji krijejo nastanitev.

Organizatorji ne krijejo stroškov prevoza do Ljubljane.

Delavnica bo imela po dogovoru z mentorjem fleksibilen urnik, udeležencem bo na voljo udeležba na filmskih projekcijah in izobraževanjih tekom celotnega trajanja festivala.

 

Prijavnico in vse podrobne informacije najdete na spodnji povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe75elmmT-MBhmkQIa_9SJJ8j2QWFHw11b7smaPVoFC-n0ObQ/viewform

 

Za več informacij in morebitna vprašanja se lahko obrnete tudi na: gocritic@cineuropa.org.

GoCritic!@AFN je program usposabljanja za mlade evropske filmske novinarje in kritike, ki ga organizira AFN – Animation Festival Network v sodelovanju s Cineuropo in Zippy Frames ter sofinancira program Evropske unije Creative Europe MEDIA.