Odprt je razpis za prijave: Razstava plakatov na prostem »Animate The Future«

13.10.2022

Veliki dogodki, kot so pandemija, vojne, gospodarska in ekološka kriza, ki nas pretresajo v zadnjih letih, nas delajo vedno bolj negotove glede prihodnosti kot kdaj koli prej. To nas spodbuja k razmišljanju o lastnem mestu v družbi in spremembah, ki jih želimo videti v prihodnosti.

V času strahu in tesnobe moramo najti moč drug v drugem. Zato Animateka poziva vse, da predložijo svojo vizijo prihodnosti v obliki 5-30 sekundnega animiranega plakata, ki oživi s plastjo razširjene resničnosti (predznanje AR ni potrebno). Najboljši prispevki bodo v mesecu decembru predstavljeni na zunanji razstavi na ljubljanskih ulicah.

Naš cilj je ustvariti varen prostor, kjer lahko ljudje, ki se prav tako počutijo marginalizirane, utišane in/ali zatirane, delijo svoje zgodbe, misli in težave na dostopen in povezujoč način. Tema “Animate The Future” ostaja odprta za interpretacijo! S plakatom lahko prenesete določeno čustvo, ljudi spodbudite k razmišljanju ali smehu, delite ideje in rešitve ali opozorite na določen problem, to je odvisno od vas!

Verjamemo, da je umetnost in še posebej animacija močno orodje za ozaveščanje o problemih okoli nas in pomaga drugim razumeti, česar morda ne vedo o sebi ali drugih.

Animateka v sodelovanju z iniciativo Animated Women in Inštitutom TAM-TAM ponovno pripravlja javni razpis za oddajo, da bi ustvarili prostor za razpravo, refleksijo in pozitivno delovanje.

 

Tema: “Animirajte prihodnost” (odprto za interpretacijo)

5-30 sekundna animacija v vseh tehnikah (glej tehnične zahteve)

Oddajte plakat in animacijo

Oddaja prek obrazcahttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScC-Z_skD33t-jkOsDKvnHivvF7BNitPXJfJlmDvK5KpReMRw/viewform

Rok: 31.10.2022 23.59 CEST

 

Vprašanja in druge informacije na naslovu: animatedwomen@gmail.com