Animateka na spletu – Pogosta vprašanja

1. Kje lahko gledam filme in filmske programe?

Izbran filmski program je na voljo na naši spletni platformi: https://online.animateka.si/

Do platforme lahko dostopate tudi na naši spletni strani z izbiro povezave »Glej filme« v menijski vrstici.

2. Bodo filmi dostopni ves čas festivala ali samo ob določenih terminih?

Vsi objavljeni filmski programi na spletni platformi so na voljo ves čas festivala, torej od 28. 11. 2022 od polnoči dalje vse do 4. 12. 2022 do polnoči.

3. Kje lahko kupim vstopnice?

Vstopnice lahko kupite s klikom na “Poglej filme / Watch films” na posameznem programu Festivala: https://online.animateka.si/ani2022

4. Kako poteka registracija in odklep filma?

Za nakup festivalske vstopnice, boste pred nakupom morali vnesti svoj elektronski naslov, saj se bo na ta naslov vezala festivalska prepustnica oz. vstopnica. Po uspešnem nakupu boste dobili avtomatsko generirano sporočilo s podatki za prijavo na platformo. Ob prijavi si prosimo spremenite geslo. Ko boste prijavljeni na platformi, lahko na https://online.animateka.si/ odklenete posamezen program.

5. Si lahko posamezen film oziroma filmski program ogledam večkrat?

Ko začnete gledati posamezen filmski program, bo na voljo za ogled 4 ure. Po 4 urah se bo ponovno zaklenil in ga ne bo več moč odpreti z isto vstopnico. Svetujemo vam, da si pred ogledom programa zagotovite čas, da si boste lahko celoten program pogledali do konca. Med 4-urnim oknom pa lahko omenjeni program pogledate večkrat.

8. Si lahko filme in filmske programe ogledam v tujini?

Vse filmske programe na spletu si lahko ogledate samo na ozemlju Slovenije.

9. Ali imajo filmi podnapise?

Vsi filmi so opremljeni s slovenskimi kot tudi angleškimi podnapisi. Ob ogledu jih izberete s klikom na gumb “CC”. Spremembo izbiro jezika opravite z gumbom kolešček: