Produkcijska delavnica z Ano Nedeljković in Nikolo Majdakom

03.11.2022

Produkcijska delavnica z Ano Nedeljković in Nikolo Majdakom 

Asistentka: Jelena Dragutinović

21.–25. 11. 2022, 15.00–19.00

Kinoteka

Starost 14+

 

Animacija je zabavno in odlično sredstvo za kreiranje izmišljenih svetov, v katerih je vse mogoče. Ob tem pa se poraja vprašanje, kako animacijo izkoristiti, da bi z njo lahko odgovorili na nekatera ključna vprašanja iz resničnega sveta. Kako najti idejo za film o osebnih izkušnjah, okolju, ki nas obdaja, kako to idejo sploh razviti in kako bi lahko morda vse to ustvarili iz plastelina?

 

V okviru delavnice spoznamo vse faze ustvarjanja animiranega filma: kako od ideje preko dela na zgodborisu in nato same animacije in postprodukcije ustvarimo kratek animirani film. Spoznamo osnove stop animacije, program Dragon Frame, eksperimentiramo s plastelinom in z najrazličnejšimi ostalimi materiali ter se pogovarjamo, kako vidimo svet okoli nas.

 

Na delavnico se lahko prijavite tule.

 

Več o mentorjih:

Ana Nedeljković se je rodila leta 1978 v Beogradu. Diplomirala je iz slikarstva na Fakulteti za likovno umetnost v Beogradu, kjer je zagovarjala tudi doktorat iz umetniške prakse. Dejavna je kot vizualna umetnica, režiserka, animatorka in pedagoginja.

Nikola Majdak, ml., se je rodil leta 1972 v Sloveniji. Zaključil je magistrski študij snemanja na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. Zadnjih dvajset let deluje kot svobodni snemalec, animator, režiser in predavatelj.

 

Njun kratki prvenec Rabbitland (20139 je osvojil kristalnega medveda na Berlinalu in številne druge nagrade, prav tako drugi film Nepotovanja (2018), ki je bil prikazan na Berlinalu, v Annecyju in na Sundanceu ter bil nominiran za nagrado annie. Njun najnovejši O denarju in sreči (2022) je pred kratkim doživel premiero v Locarnu, avtorja pa trenutno pripravljata celovečerni prvenec.