Delavnica distribucije kratkih filmov

25. 11. – 3. 12. 2023

Distribucija filmskih vsebin je cvetoča in donosna panoga. Ko pa govorimo o distribuciji avtorskih animiranih kratkih filmov, nemudoma postane jasno, da je to področje s svojimi posebnostmi in zakonitostmi. Po mednarodnem uspehu animiranih filmov za odrasle in popularizaciji te vrste filmskega izražanja smo spoznali, da ustvarjalci potrebujejo kakovostne in konkretne distribucijske strategije in distributerje.

Sodelujemo z ustvarjalci vodilnega programa usposabljanj za profesionalce na področju animiranega filma CEE Animation Workshop, ki so se povezali z Luce Grosjean, soustanoviteljico in predsednico podjetja MIYU (Francija), največjega distributerja, specializiranega za animirane kratke filme. Grosjean je zasnovala poglobljeno in interaktivno delavnico za vse, ki želijo izvedeti več o specifikah, težavah in rešitvah pri uspešni distribuciji animiranih kratkih filmov. Delavnica ponuja bogat program, v katerem svoje znanje in izkušnje z udeleženci deli vrsta ključnih mednarodnih akterjev na področju distribucije kratkih filmov.

Delavnica distribucije kratkih filmov bo potekala med 25. novembrom in 3. decembrom 2023 v Ljubljani. Sestavljena bo iz vodenih skupinskih in interaktivnih srečanj pod vodstvom mentorjev Luce Grosjean in Juraja Krasnohorskega, panelnih razprav in predavanj, ki jih bodo med drugimi pripravili Benoit Berthe (Animation Showcase, FR), Vanja Andrijević (Bonobo, HR), Wouter Jansen (Square Eyes, NL), Magdalena Drgas (New Europe Film Sales, PL), Cord Dueppe (Interfilm, DE), Valentin Rebondy (Cinema Public Films, FR) in Britt Raes (BE).