Družinski vikend program Slon na Animateki

29.11.2023

Družinski vikend program Slon na Animateki

Konec tedna si rezervirajte za čudovite animirane filme za celo družino na Animateki. V dveh dneh se bo zvrstila kopica programov kratkih filmov in celovečercev za mlade in najmlajše, vključno s čisto prvim Slonovim filmskim maratonom.

Več o programu spodaj in na: https://www.animateka.si/2023/filmski-program/

 

Slonov maraton

Kinodvor, 2.12.

Na maratonu vseh Slonovih tekmovalnih filmov (I, II in III) boste gledalci z glasovanjem izbrali najboljši film, ki bo prejel Slonovo nagrado občinstva. Z vami bo tudi animatorka, ki otroke skozi nagovor vpelje v izbrani filmski program. Med gledanjem filmov se bomo okrepčali na Slonovi čajanki v Kavarni.

10.00 Prvič v kino: Slonov tekmovalni program I, za otroke 3+ (sinhronizirano v slovenščino) Projekcijo bo popestril igriv pogovor s filmsko pedagoginjo

11.30 Slonov tekmovalni program II, za otroke 7+

13.00 Slonova čajanka za otroke (ker maratonci potrebujejo okrepčilo)

13.30 Slonov tekmovalni program III, za otroke 11+

Lahko si ogledate posamezne projekcije, ob nakupu vstopnic vseh treh tekmovalnih programov vam na blagajni podarimo slikofrc.

 

Najboljši Slon: 20 let Animateke!

Kinodvor, 3.12. bo 17.15

Festival Animateka letos praznuje  20 let! V tem času smo imeli 75 članov otroške žirije, ki je skozi leta izbrala kar  15 zmagovalnih filmov Slonovega tekmovalnega programa. Za to priložnost smo izbrali 6 filmov iz prejšnjih edicij, dodali jim bomo še 2 letošnja zmagovalca in vse te filme bo možno videti na programu Najboljši iz Slona: 20 let Animateke.  Z vami bodi žiranti iz preteklih edicij festivala in letošnja otroška žirija, ki vas bo skupaj z njihovo mentorico Jeleno Dragutinović vpeljala v izbran filmski program in vam izdala, kako poteka odgovorno žirantsko delo. Letošnji žiranti so Lia, Teodor, Adam, Mila in Insan.

 

Široko in kraljevstvo vetrov 8+

Kinodvor, 2.12. ob 15h

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivimi vizualijami, ki spominjajo na Beatlsovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje. Nagrada občinstva na festivalu v Annecyju.

V francoščini z angleškimi in slovenskimi podnapisi.

 

Linda hoče piščanca!, 8+

Slovenska kinoteka, 2.12. ob 19h

Kinodvor, 3.12. ob 11h

Paulette po krivici kaznuje hčerko Lindo, in da bi se ji odkupila, bi naredila prav vse – tudi piščanca s papriko, čeprav ne zna kuhati. Linda na vsak način hoče piščanca, kot ga je nekoč pripravil njen oče … A trgovine so zaradi stavke zaprte, zaprto je vse!

Glavna nagrada festivala v Annecyju, kristal za najboljši celovečerni film.

V francoščini z angleškimi in slovenskimi podnapisi

Zajtrk pri Kinodvoru bo v času festivala Animateka pisano obarvan s francoskim animiranim filmom za vse generacije Linda hoče piščanca! Med 10:00 in 11:00 poleg filma dobite brezplačni topli napitek in sladki priboljšek.

 

Toni, Staša in čarobna luč, 7+

Kinodvor, 3.12. ob 15h

Lutkovni film, posnet v tehniki stop animacije, nadaljuje očarljivo tradicijo češke šole animacije, ki mračnost prepleta z lučjo, pustolovščino pa z diskretnim humorjem. Film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen.

Na Kinobalonovi premieri nas obišče tudi režiser filma Filip Pošivač. Pred premiero in po njej se boste lahko preizkusili v vlogi animatorja lutk, izdelanih po zgledu filma.

Sinhronizirano v slovenščino.