Odprte so prijave za že 20. edicijo festivala Animateka!

17.04.2023

20. edicija festivala poziva avtorje kratkih animiranih filmov k prijavam v Glavni tekmovalni program (kratki animirani filmi iz srednje, južne in vzhodne Evrope), Slonov tekmovalni program (mednarodni program kratkih animiranih filmov za otroke) in Tekmovalni program Mladi talenti Evrope (kratki študentski animirani filmi).

 

Na Animateki začenjamo tudi z novim Tekmovalnim programom VR@ANIMATEKA (mednarodni program animiranih VR del). Tekmovalni program je odprt za kratkometražne animirane projekte, narejene za VR, in sicer za VR dela v formatih VR (6DOF), VR (3DOF), Interactive 360° in 360° Video (dolžina projekta ne sme presegati 30 minut).

 

20. Animateka bo potekala med 27. novembrom in 3. decembrom 2023.

 

Filme lahko tudi letos prijavite kar prek spleta.

 

Na tej povezavi  vas čaka prijavni obrazec: http://entry.animateka.si/

Pravilnik je na voljo tu: http://entry.animateka.si/assets/Animateka_2023_Pravilnik.pdf

 

Rok za prijavo del je 15. julij 2023.

 

Filmi morajo biti končani v letu 2022 ali 2023. Izbrani so lahko le tisti, ki doslej še niso bili predvajani na festivalu Animateka.

 

Že tradicionalno se Animateka ob odprtju prijav odene v novo festivalsko podobo!

Tokrat nam jo je pripravil Gianluigi Toccafondo.

 

Gianluigi Toccafondo (San Marino, 1965) je umetnik, animator in ilustrator, predstavnik generacije italijanskih slikarjev, posvečenih animaciji. Je vsestranski umetnik, zaljubljen v grafiko, kinematografijo in njune hibridizacije in transformacije.