Predstavitev regionalnih projektov v nastajanju: Anja Resman: Onkraj obraza

Onkraj obraza
10 min, stop motion puppet animation, 1:85 : 1, drama

Režiserka: Anja Resman
Produkcija: SPOK films (Jožko Rutar) and School of Arts, University of Nova Gorica (Boštjan Potokar)
Mednarodni koproducent: Tramal Films (Miha Černec)

Mladenič pospravlja stanovanje, v katerem je živel njegov nedavno preminuli oče. Ob tem podoživlja travmatične spomine na odraščanje in čas, v katerem je izgubil dušo.

Anja Resman (1997) je slovenska animatorka, filmska režiserka in ustvarjalka na področju animiranega filma. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je ustvarila svojo prvo kratko stop animacijo Anabel (2016), v drugem letniku fakultete pa kratki film Wake Up (2018). Onkraj obraza je njen magistrski kratki film na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici.

Jožko Rutar je ustanovitelj in glavni izvršni direktor produkcijske hiše SPOK Film, ki se posveča odkrivanju novih slovenskih filmskih talentov ter razvoju, produkciji, promociji in distribuciji izbranih umetniških filmov. Po diplomi na ljubljanski Ekonomski fakulteti je pet let deloval kot producent kulturnih dogodkov, plesnih predstav in filmov pri sodobnoplesni skupini EN-KNAP. Med letoma 2004 in 2011 je vodil produkcijsko hišo Staragara ter se kot producent podpisal pod več celovečernih, kratkih in dokumentarnih filmov, ki so bili prikazani v Cannesu, Benetkah, Locarnu, Rotterdamu ipd. Med letoma 2011 in 2016 je vodil Slovenski filmski center. Je diplomant mednarodnega producentskega izobraževanja EAVE in njegov nacionalni predstavnik. Predava na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici. Nudi svetovalne storitve na področjih filmskega razvoja in financiranja, kot odločevalec pa deluje v različnih telesih za financiranje filmskih projektov.