Šolski program

Kakovostni filmski programi kratkih filmov za vrtce, osnovne in srednje šole, ki jih spremljajo gradiva za pedagoge in otroke/mladostnike, pogovori z avtorji filmov v živo v kinu ter spremljevalni program razstav. Vabljeni k prijavam!

Slonov tekmovalni program I, 3-6 let

Program šestih kratkih filmov, v katerih se glavni junaki podajo na razburljiva
potovanja ter premagujejo svoje strahove in nevarnosti.

Celovečerni film: Toni, Staša in čarobna luč, 7+

Lutkovni film, posnet v tehniki stop animacije, nadaljuje očarljivo tradicijo češke šole animacije, ki mračnost prepleta z lučjo, pustolovščino pa z diskretnim humorjem. Film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen.

Slonov tekmovalni program II, 7-10 let

Program petih kratkih filmov o sprejemanju drugačnosti, doseganju želja, nogometu z gosko in mačji zabavi, na kateri gre vse narobe.

Šolski program ne vključuje filma Kamniti grič.

Slonov tekmovalni program III, 11-14 let

Program sedmih kratkih filmov o ustvarjalnosti, prijateljstvu, soočanju z različnimi človeškimi vzgibi, čustvi in izgubo ter o tem, kako je biti mlado dekle v Iranu.

Animirani dokumentarci II, 13+

Program sedmih kratkih filmov o skejterski sceni v Londonu, pogumu, prijateljstvu, spolni identiteti, medgeneracijskih in družinskih odnosih ter o migrantskih izkušnjah z različnih perspektiv.

Na voljo za ogled za manjše šolske skupine v sklopu rednega festivalskega termina 30. novembra ob 15.00 v Kinodvoru. 

Kinotripov Svetovni jagodni izbor, 15+

Skupaj z mladimi člani Kinotripovega filmskega kluba, ki sodelujejo pri ustvarjanju 8. sezone Kinotripovega filmskega programa – mladi za mlade, smo izbrali najboljše kratke animirane filme z vsega sveta, ki so blizu mladim. Letošnji Kinotripov jagodni izbor prinaša mladostno odštekan, družbeno-kritično nabrit in slogovno raznolik nabor osmih filmov.

Šolski program ne vključuje filma Poletje ’96.

Rezervacija projekcij in cena ogleda

Cena vstopnice v Kinodvoru je 3,2 € na udeleženca, spremljevalci otrok imajo obisk brezplačen. Za učence in dijake, ki si težko privoščijo obisk kina, v sodelovanju s Kinodvorom omogočamo kvoto brezplačnih vstopnic. Za rezervacije šolskih projekcij pišite na: solski@kinodvor.org.

Šolske projekcije Slonovega tekmovalnega programa so letos na voljo tudi v Kosovelovem domu Sežana, Kinogledališču Tolmin, Linhartovi dvorani Radovljica, Filmskem gledališču Idrija, Delavskem domu Trbovlje, Kulturnem domu Krško, Kinu Union Celje, Kinu Velenje in Mestnem kinu Ptuj. Za več informacij za projekcije po Sloveniji se obrnite na posamezni kino oz. na petra.gajzler@animateka.si.

Bodite obveščeni o našem programu za vrtce in šole in se prijavite na obvestila.