Dahee Jeong

Dahee Jeong je južnokorejska režiserka animiranih filmov. Potem ko je diplomirala iz oblikovanja komunikacij v Seulu in kratek čas delala v oglaševanju, se je preselila v Francijo in vpisala še dodiplomski študij animacije na ENSAD v Parizu. Njen prvi film Mož na stolu (2014) se je uvrstil v program Štirinajst dni režiserjev na filmskem festivalu v Cannesu in osvojil glavno nagrado na Mednarodnem festivalu animiranega filma v Annecyju. Film Praznina (2016) je bil predvajan na več kot 100 filmskih festivalih po svetu in osvojil 17 nagrad. Tudi Premiki (2019) se je predstavil v programu Štirinajst dni režiserjev v Cannesu. Jeong je članica Akademije filmskih umetnosti in znanosti in poučuje na oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij Univerze Hongik.

Mihai Mitrică

Mihai Mitrică je soustanovitelj in direktor festivala animiranega filma Animest, ki deluje v Bukarešti. To je edini filmski festival v Romuniji, katerega nagrajenci se kvalificirajo za oskarja, posebne izdaje in pofestivalske projekcije pa pripravlja tudi v drugih mestih po Romuniji in Moldaviji. Mitrică je kurator za kratki film in programski selektor pri različnih mednarodnih festivalih, pri čemer je specializiran za animacijo, romunski kratki film in žanr grozljivk. Pripravlja programe animiranega filma za mednarodne festivale, predstavlja romunski film na tržnicah festivalov, kot sta Annecy in Clermont-Ferrand, sodeloval pa je tudi v festivalskih žirijah po vsem svetu.

Od leta 2014 deluje kot samostojni producent animiranih kratkih filmov in v tej vlogi sodeluje z nekaterimi najboljšimi predstavniki nove generacije lokalnih animatorjev. Cradle (režiserja in animatorja Paula Muresana), najnovejši film, pod katerega se je podpisal s produkcijsko hišo Safe Frame Studios, je bil izbran v programe več kot 100 mednarodnih festivalov.

Naomi van Niekerk

Naomi van Niekerk je vizualna umetnica, ustvarjalka animiranih filmov in gledališka režiserka. Njena filmografija obsega vrsto kratkih filmov neizbrisljive presunljivosti in moči, v katerih z občutljivostjo interpretira neusmiljene južnoafriške pesmi, ki so jo nagovorile. Njeni filmi so bili prikazani po vsem svetu in poželi široko mednarodno priznanje, za delo Običajen otožni ponedeljek pa je osvojila nagrado Jean-Luca Xiberrasa na Mednarodnem festivalu animiranega filma v Annecyju. Kot vizualna umetnica v svoji praksi predeluje podobe v jedkanice in linoreze, da bi s tem podaljšala izkušnjo filma ali gledališke predstave ter ponudila vpogled v proces predprodukcije, ki vključuje poglobljeno raziskovanje vizualnih elementov z namenom oblikovanja zgodbe. Van Niekerk vodi delavnice izdelovanja lutk in animacije, na katerih navdihuje avtorje pri udejanjanju njihovih idej z oživljanjem predmetov.

Alexandra Ramires

Alexandra Ramires deluje na področju animiranega filma od leta 2009. Leta 2013 se je v Portu pridružila animacijskemu studiu produkcijske hiše Bando à Parte, ki je pozneje postal samostojni Animacijski studio BAP z organizacijsko obliko zadruge; Ramires je ena od ustanovnih članic tega studia. Njena filmografija šteje več mednarodno nagrajenih filmov. Po kapljicah (2017), ki ga je ustvarila skupaj z Lauro Gonçalves, je njen prvi animirani film, Povezava (2020) pa prvo samostojno delo. Oba sta imela zelo uspešno nacionalno in mednarodno pot po festivalih, kot so Cannes, Toronto in Animafest Zagreb, pri čemer sta osvojila približno 50 nagrad.

Nikki Schuster

Ustvarjalka animiranih filmov in zvočna umetnica Nikki Schuster je bila rojena leta 1974 v Avstriji, zdaj pa živi in dela v Berlinu. Leta 2011 je ustanovila svojo animacijsko produkcijsko znamko Fiesfilm. Njeni nagrajeni filmi so bili prikazani na številnih mednarodnih filmskih festivalih, kot so Sundance 2019, Anifilm Třeboň (najboljši nenarativni in eksperimentalni film), Tricky Women 2017 (najboljši avstrijski animirani film), Crossing Europe Linz 2019 (nagrada za inovativnost), sekcija Generacija festivala Berlinale 2012, pa tudi na razstavah. Poleg produkcije svojih filmov se ukvarja z oblikovanjem videografike in vodi delavnice animiranega filma. Prejela je več umetniških štipendij, in sicer za ustvarjanje v Parizu in Buenos Airesu (2010), Tajpeju (2012), Cochamambi v Boliviji (2014), Mehiki (2015, 2016, 2017, 2023), Havani na Kubi (2018) in Teheranu (2019).