Poletna Animateka 2024!

02.07.2024

Poletna Animateka se zopet vrača na ljubljanske ulice.

Trije poletni večeri, tri brezplačne projekcije programov kratkih animacij!

Na Mestnem trgu v Ljubljani, med 8. in 10. julijem.

 

8 JUL 21:30 @ Mestni trg
𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭𝐞𝐤𝐚 𝐆𝐫𝐚𝐧𝐝 𝐏𝐫𝐢𝐱: 𝟐𝟎 𝐥𝐞𝐭
Brez dialogov ali s slo/eng podnapisi

Dvajsetletnico festivala proslavljamo s programom izbranih zmagovalnih filmov iz preteklosti. Od študentskega filma poljske dive Marte Pajek in draguljev estonskih avtorjev Kasparja Jancisa in Kristjana Holma, prek filmov, s katerima sta se Michaela Müller in Špela Čadež vpisali na zemljevid svetovne animacije, do mojstrovine enega in edinega Tomeka Popakula.

 

09 JUL 21:30 @ Mestni trg
𝐀𝐧𝐢𝐦𝐢𝐫𝐚𝐧𝐞 𝐳𝐠𝐨𝐝𝐛𝐞 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐚𝐯𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜
Brez dialogov ali s slo/eng podnapisi

Program tematsko in slogovno raznolikih animiranih zgodb ženskih režiserk, med katerimi najdemo že uveljavljena imena tako v slovenskem kot mednarodnem prostoru, kot tudi mlade talente, ki v program vnašajo svežino.

 

10 JUL 21:30 @ Mestni trg
𝐀𝐅𝐍 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐥𝐣𝐚: 𝐓𝐡𝐚𝐭’𝐬 𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐒𝐡𝐞 𝐒𝐚𝐢𝐝
Brez dialogov ali s slo/eng podnapisi

Program prinaša skrbno izbran nabor izstopajočih kratkih avdiovizualnih del ženskih ustvarjalk ali tistih, ki se identificirajo kot ženske, iz zadnjih edicij festivalov Animateka, Animest, Fest Anča, Animafest in Anifilm, ki so del mreže festivalov animiranega filma (AFN). Njihovi programski selektorji prepoznavajo moč žensk in opozarjajo na pomen ženskega glasu v industriji animiranega filma. Izbor obsega edinstvene zabavne, pa tudi temačne zgodbe, ustvarjene v različnih tehnikah animacije.

Novice