Pravilnik o varstvu podatkov

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Ta pravilnik razlaga, kako zbiramo, uporabljamo in shranjujemo vaše osebne podatke.

1. člen

Upravljalec osebnih podatkov je DRUŠTVO ZA OŽIVLJANJE ZGODBE 2 KOLUTA, Tugomerjeva ulica 8, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: društvo). V procesu našega sodelovanja nam zaupate podatke, del katerih je kategoriziran kot osebni podatek in z njimi ravnamo še posebej skrbno. Del podatkov pa nastaja avtomatično z vašo uporabo naše spletne strani.

Podlage za obdelavo vaših osebnih podatkov lahko razvrstimo v naslednje skupine:

– obdelava v katero v okviru našega sodelovanja prostovoljno privolite s prijavo na Animatečni obvestilnik;
– obdelava podatkov ob obisku naše spletne strani;
– obdelava podatkov na podlagi s prijavnice vašega filma na mednarodni festival Animateka;
– obdelava podatkov na podlagi prijavnice na dogodek AnimatekaPRO.

Obdelava osebnih podatkov s prijavo na Animatečni obvestilnik

Elektronski naslov, ki ga podate ob prijavi na Animatečni obvestilnik, se posreduje na društvo.  Na podlagi privolitve, ki ste jo dali ob prijavi na Animatečni obvestilnik, vas bo društvo obveščalo o svojih dogodkih,  priložnostih sodelovanja ali vam pošiljajo sporočila za medije (javnost).  Za  ta namen zbiramo in obdelujemo naslednje osebne podatke: elektronski naslov. Društvo kot upravljalec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaš elektronski naslov skrbno varovalo in ga brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma ga uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani. Društvo osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov.

Obdelava osebnih podatkov obiskovalcev spletnih strani

Ob obisku spletnih strani Animateke se obdelujejo osebni podatki obiskovalcev, ki jih uporabljamo za napredno spletno oglaševanje in spletno analitiko. Če je mogoče, za slednje uporabljamo anonimizirane podatke. Obdelavi osebnih podatkov se izognete z ustreznimi nastavitvami piškotkov in  vtičnikov ob obisku spletne strani ali ustreznimi nastavitvami za uporabo piškotkov na spletnem brskalniku, ki ga  uporabljate.

Obdelava osebnih podatkov ob prijavi vašega filma na mednarodni festival Animateka

Za ta namen zbiramo in obdelujemo naslednje osebne podatke prijavitelja: ime in priimek, elektronski naslov, država, mesto in telefonska številka. Društvo kot upravljalec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani. Društvo osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov.

Obdelava osebnih podatkov ob prijavi na dogodek AnimatekaPRO

Za ta namen zbiramo in obdelujemo naslednje osebne podatke prijavitelja: ime in priimek, elektronski naslov, država, mesto in telefonska številka. Društvo kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani. Društvo osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov.

2. člen

Obdobje hrambe podatkov je določeno glede na kategorijo posameznih podatkov. Podatke hranimo največ toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega smo jih zbrali ali nadalje obdelali oziroma do poteka zastaralnih rokov za izpolnitev obveznosti ali zakonsko predpisanega roka hrambe.

Za shranjevanje elektronskih naslovov s prijavo na Animatečni obvestilnik uporabljamo spletno platformo Mailchimp. Spletna platforma Mailchimp v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredne GDPR in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework).

Za shranjevanje vaših podatkov ob prijavi na Mednarodni festival Animateka in/ali AnimatekaPRO uporabljamo lastno spletno platformo. Za zagotavljanje varnosti vaših podatkov skrbimo z najnaprednejšimi tehničnimi storitvami in protokoli. Vse vaše podatke hranimo v Sloveniji.

Po poteku obdobja hrambe se vaši podatki zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če zakon za posamezno vrsto podatkov ne določa drugače.

3. člen

Posamezniki lahko od društva zahtevate dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, imate pravico do ugovora obdelavi in prenosljivosti vaših osebnih podatkov. Pravico uveljavljate s pisno zahtevo, ki jo posredujete na naslov društva ali preko elektronske pošte na naslov website@animateka.si O vaši zahtevi bomo odločili v enem mesecu po prejemu vaše zahteve. V primeru zapletenosti in večjega števila zahtev lahko rok podaljšamo za največ dva dodatna meseca, o čemer boste obveščeni.

4. člen

S prijavo na Animatečni obvestilnik vam omogočamo, da imate nadzor nad obdelavo vaših podatkov, zato imate v vsakem poslanem sporočilu dostop do zapisa vaših podatkov, ki jih lahko dopolnjujete ali spreminjate. Za uspešno sodelovanje je pomembno, da so vaši podatki točni, zato priporočamo, da nas o spremembah obvestite ali  jih sami spremenite v aplikaciji.

Ob prijavi na mednarodni festival Animateka in/ali AnimatekaPRO imate pravico zahtevati kopijo podatkov, ki jih imamo o vas. Če želite kopijo nekaterih ali vseh vaših osebnih podatkov, pošljite pisno zahtevo na naslov društva ali preko elektronske pošte na naslov website@animateka.si . Posredovanje informacij lahko traja več dni.

Želimo zagotoviti, da so vaši osebni podatki točni in posodobljeni. Če za določene informacije menite, da so netočne, lahko zahtevate, da jih popravimo ali odstranimo.

Pravico imate zahtevati, da prenehamo obdelovati vaše osebne podatke;
Pravico imate zahtevati, da vam prenehamo pošiljati sporočila društva;
Imate pravico popraviti vse osebne podatke, ki jih hranimo, in niso pravilni;
Pravico imate zahtevati, da izbrišemo vaše osebne podatke;
Pravico imate zahtevati, da omejimo dejavnosti obdelave podatkov.

5. člen

Na spletnem mestu Animateka.si uporabljamo tehnologijo piškotkov s pomočjo katerih izboljšujemo uporabniško izkušnjo, zbiramo informacije o uporabi spletnega mesta ter povečujemo prijaznost spletnega mesta do uporabnikov. Z dano vsebino želimo čim bolj jasno razložiti, kaj so piškotki in kakšen je njihov namen – za tiste piškotke, ki se uporabljajo na http://www.animateka.si

Kaj so spletni piškotki

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki ga spletno mesto samodejno dodeli oziroma pošlje brskalniku (če spletno mesto uporablja piškotke). Ko uporabnik z istim brskalnikom zopet obišče spletno mesto, brskalnik podatke, shranjene v piškotku, posreduje spletnemu mestu, ki prepozna predhodne aktivnosti uporabnika. Spletni piškotki ne morejo vsebovati virusov, trojanskih konjev ali druge zlonamerne kode.

Vrsta spletnih piškotkov

Trajni piškotki

Ostanejo shranjeni tudi ko uporabnik zapre brskalnik ter zaključi sejo. Spletna mesta jih lahko uporabljajo za shranjevanje informacij o registraciji, izbiri jezika ali analiziranje prometa. Ti piškotki so lahko shranjeni več dni, mesecev ali let.

Začasni piškotki

Ostanejo shranjeni, dokler uporabnik ne zapre ali zaključi sej. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij. Te informacije so lahko izdelki v nakupovalnem vozičku, večja varnost pri spletnem bančništvu ali informacije o obisku spletnega mesta.

Spletno mesto www.animateka.si uporablja naslednje piškotke:

PHPSESSID piškotek je nujno potreben za delovanje spletne strani in omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami.

Google Analytics piškotki (_utma, _utmb, _utmc, _utmz) so namenjeni za merjenje in analizo obiskanosti spletnega mesta.

Upravljanje spletnih piškotkov

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite svoje piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

Če želite zavrniti piškotke, ki jih spletno mesto uporablja, lahko to storite s spreminjanjem nastavitev vašega brskalnika ali s spodaj navedeno zavrnitvijo. Pred zavrnitvijo vas obveščamo, da nekatere funkcionalnosti tega spletnega mesta morda ne bodo delovale v skladu z njihovim namenom.

Za upravljanje ali izbris piškotov na ravni brskalnika vam zaradi različnih brskalnikov priporočamo povezavo www.aboutcookies.org, kjer je korak za korakom opisan postopek za upravljanje ali izbris piškotkov v večini brskalnikov.

Če želite izbrisati Google Analytics piškotke tega spletnega mesta, to lahko storite s klikom na:

»Ne strinjam se s uporabo piškotkov«.

Če  želite zopet uporabiti Google Analytics piškotke tega spletnega mesta to lahko storite s klikom na

»Strinjam se z uporabo piškotkov«.

6. člen

Za vse, kar ni urejeno z določili tega pravilnika, se uporablja veljavna zakonodaja.

Pridržujemo si pravico do spremembe pravilnika. O spremembi vas bomo seznanili z objavo na uradni spletni strani http://www.animateka.si/, oziroma na drug primeren način. Sprememba bo objavljena trideset (30) dni pred pričetkom veljavnosti.

Pravilnik o varstvu podatkov velja in se uporablja od 25. maja 2018.