Znani Rise & Shine nagradi!

03.12.2023

Druga izdaja Rise & Shine Animation Lab za mlade talente in njihove kratke filme je gostila 11 neverjetnih projektov. Organizacijska ekipa je z nami delila, da je prav vsak od njih pokazal izjemen napredek v zadnjih šestih mesecih, ki so jih preživeli z mentorji Anno Vašovo, Michaelom Dudokom De Witom in Pedrom Riverom. Enako lepo je bilo opazovati, kako so vsi udeleženci ustvarili povezano skupino vrstnikov in prijateljev, ki so iskreno navijali drug za drugega.

Prva nagrada je nagrada CEE Animation Forum 2024. Podeljujemo jo režisersko-producentskemu duetu, ki združuje ustvarjalnost, empatijo in visoko produkcijsko kakovost ter nam prinaša zgodbo in like, v katere se je zelo enostavno zaljubiti. Dobitnik nagrade je projekt KOZMONAVTI Lea Černica in Tine Smrekar iz Studia Finta, Slovenija.

Druga nagrada je zmagovalni projekt Rise&Shine 2023. Gre za dvojno vabilo na festivala Animafest Zagreb 2024 in Animateka. Ta nagrada gre v roke nadarjenemu režisersko-producentskemu dvojcu, za katerega verjamemo, da bo posnel odličen film, ki odstranjuje stigmo s pomembne vsakdanje teme. Nagrado prejme Period Drama Michaele Michalyi in Jakuba Raleka iz BFilma, CZ.

Novice